IOP Publishing și Consorțiul Anelis Plus au încheiat un acord transformativ, oferind posibilitatea de publicare în regim Open Access

Iul 17, 2024
Alexandra Nastasa

România se alătură altor țări din Europa care au făcut trecerea de la modelul clasic de acces la baze de date la modelul read & publish. 2024 este primul an în care au fost încheiat acorduri centralizate pentru publicarea în regim de acces deschis cu diverse edituri internaționale, printre care se numără IOP Publishing.

 
Astfel, cercetătorii români vor avea posibilitatea de a-și publica lucrările în regim Open Access în revistele eligibile ale editurii IOP Publishing. Beneficiarii acestui acord sunt cercetători, studenți sau membri la una dintre instituțiile membre ale consorțiului Anelis Plus care au optat pentru acces la această bază de date.

Pentru a veni în sprijinul autorilor și cercetătorilor români, IOP Publishing a creat o pagină dedicată care include informații esențiale privind modul de transmitere al unui articol, pașii de urmat pentru a verifica eligibilitatea, lista de reviste disponibile pentru publicarea Open Access, ca și lista de instituții eligibile în baza acordului încheiat cu consorțiul din România. Utilizatorii afiliați la instituțiile eligible pot găsi informații suplimentare și în secțiunea Profil Instituțional de pe pagina enformation.ro.

Pentru a marca acest eveniment, IOP Publishing a realizat un interviu cu doamna Luminița Silaghi-Dumitrescu – președinte Anelis Plus și profesor emerit în cadrul Departamentului de Chimie al Universității „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca.

Dna Silaghi-Dumitrescu a menționat, printre altele: 
Pentru noi, sprijinirea publicării în regim OA devine cu atât mai importantă cu cât cercetarea în domeniul fizicii din România este în continuă creștere. Acest lucru, alături de calitatea înaltă și reputația revistelor IOP ne-au determinat să selectăm IOP Publishing printre primele edituri cu acord transformativ încă din primul an al acestei inițiative”.

Pentru a citi interviul complet, accesați acest link.

 

Pentru întrebări suplimentare privind acordurile transformative, vă rugăm să ne contactați la adresa: sales@e-nformation.ro.

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.